Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Elif ALPAY tarafından YKS hazırlık sürecinde olan 12.sınıf öğrencilerimize yönelik verimli ders çalışma ve motivasyon konulu bilgilendirme yapılmıştır.

Şbt

Bağmlılık ile mücadele çalışmalarına dair etkinliklerimizde bu hafta teknoloji bağımlılığı konusuna yer verdik.Teknolojinin amacına uygun kullanımının çok önemli bir husus olduğunu hatırlatmak ve zararlarına dair bir bilinçlendirme sağlayabilmek amacı ile Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Yasin SÖĞÜT  bu hafta konuğumuz olarak öğrencilerimize konferans verdi.1982 Trabzon doğumlu olan,İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu hocamız,2011 yılında ''İşletme'',master,2019 yılında ise ''Medya ve İletişim Çalışmaları''alanında ''Türkiye'de 1909-2017 Yılları Arasında Tüketim Kültürünün Oluşumunda Magazin Dergilerinin Rolü''başlıklı teziyle doktorasını tamamlamıştır.2022 yılı itibari ile Tirebolu İletişim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmekte olan hocamıza  davetimize iştirak ettiğinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarımızdan Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi Esra COŞKUN okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize üniversite hazırlık sürecine dair bilgilendirme yapmıştır.Öğrencimize teşekkür ederiz.

Şbt

Kısa bir molanın ardından yeni dönemimizi karşıladık.Dönemin Öğretmenler Kurulu toplantısını Okul Müdürümüz Yaşar COŞKUN'un başkanlığında tüm öğretmenlerimizin katılımı ile 05.02.2024 Pazartesi günü gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz için daha iyisi hedefleyerek istişare ettik.Dönemin tüm öğrenci öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Ock

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında 18.01.2024 Perşembe Günü ilçemizde yeni açılan ''Kadir Ağa Kent Müzesi''ni ziyaret ettik ve kısa bir şehir turu ile günü tamamladık.Emeği geçen öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında okulumuzda''Yetenek Paylaşım Saati''ne yer verdik.Bu kapsamda öğrencilerimiz,kendi yazdıkları şiirleri ve yazıları bizimle paylaştılar.Öğretmenleri için besteledikleri şarkıları seslendirdiler.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

İlimizde düzenlenen Giresun Bilek Güreşi Genç Kızlar A 60 Kg sol kolda 12/B sınıfı öğrencilerimizden Selin KAYA Giresun İl Üçüncüsü olarak bizleri gururlandırmıştır.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında okulumuz Edebiyat Öğretmeni Özlem US tarafından 9/A sınıfı öğrencilerimiz ile şiir dinletisi düzenlendi.Emeklerinden dolayı öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda düzenlenen yıl sonu etkinlikleri kapsamında okulumuz 11/B sınıfı tarafından Edebiyat Öğetmenimiz Özlem US rehberliğinde münazara düzenlendi.Tez grubu ''Kişiyi suça toplum iter '' derken antitez grubu ise ''Kişi kendi iradesi ile suç işler'' iddiasını savundu.Taraflar kendi tezleri için gerekli savunma ve örneklemelerini kendilerine verilen süre içerisinde tamamladılar.Münazara sonunda yapılan puanlama neticesinde ''Kişi kendi iradesi ile suç işler ''savunması yapan antitez grubu kazanmış oldu.Emeklerinden dolayı öğretmenimize ve çalışmalarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz olarak bakanlığımız tarafından planlanan etkinlikler kapsamında sınıflarımızda ''En Sevdiğini Paylaş''etkinliklerine yer verdik.Bu etkinliğimiz ile her öğrencimiz sevdiği bir eşyasını sınıfta kura yolu ile belirlenen arkadaşına hediye etti.Etkinliğimizin beraberinde öğrencilerimiz için sınıf içi daha anlayışlı bir ortam oluşmasını ve paylaşmanın ne kadar toplumsal bir gereklilik olduğunu hatırlamış olduk.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Yıl sonu etkinliklerimiz kapsamında sınıflarımızda İngilizce - Türkçe kelime eşleştirme oyunu oynadık.Emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür ederiz.

Ock

Bakanlığımız tarafından alınan karar akabinde  yıl sonu etkinlikleri için okulumuzda bilgi yarışması düzenledik.Her şubeden bir öğrencinin bulunduğu takımlarımıza tüm branş derslerinden soruların olduğu yarışmamız ile hem bilgilerimizi hatırlamayı hem de yeni dönem için motive olmayı hedefledik. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve emek veren  öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirle­rini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Birr, 66)

Hadisinden yola çıkarak çocuklarımıza farkındalık kazandırmak amacı ile okulumuzda böyle bir çalışmaya yer verdik.Yaşanılan katliama karşı ‘’biz tek başımıza ne yapabiliriz ‘’ zihniyetinden uzaklaşmak ‘’hedefi ile öğrencilerimize rehber olmak istedik .

Anlamlı çalışmasından dolayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Dursun Ali KÜP'e ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.