T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GİRESUN / TİREBOLU - Tirebolu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Mrt

Mrt

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109.yıl dönümünü,Edebiyat Öğretmenimiz Özlem US rehberliğinde öğrencilerimizin hazırladıkları programla kutladık.Bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık.Programda günün anlam ve önemini belirten yazı,şiirlere,mini tiyatro gösterisine,videolara yer verildi.Emeklerinden dolayı Edebiyat Öğretmenimiz Özlem US'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

Öğrencilerimizin Ramazan ayının bereketi ve rahmetini hatırlamasını sağlamak ve on bir ayın sultanı olan bu ayımızın coşkusunu yaşatabilmek amacı ile okulumuz Edebiyat Öğretmeni Özlem US ve 11/B sınıfı öğrencileri tarafından okulumuzda ''Hoş Geldin Ramazan '' konulu program düzenlenmiştir.Programımızda ilahilere ,Hacivat ve Karagöz gösterilerine ,videolara yerverilmiştir.Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

           12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

           İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

          Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

   Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

      "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Okulumuzda  12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif  ERSOY'u Anma programımızı icra ettik.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

 

Mrt

Emeklerinden dolayı Edebiyat Öğretmenimiz Özlem US'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Yeşilay Haftası olması sebebi ile  Arapça Öğretmenimiz Feyza AKÇAY KOZ rehberliğinde  okulumuzda hazırlanan programda bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerimize bilgilendirmeler yapılmıştır.Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.