May

Projenin ikinci gününde öğleden sonramızı misafir öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz,okulumuzda görevli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile Giresun ziyaretimize ayırdık.İlimizin ziyaretçi öğrencilerimiz tarafından daha iyi tanınmasını sağlamak amacı ile Giresun Kalesi'ni, Giresun Müzesi'ni ve şehir içini ziyaret ettik.Ziyaretimiz esnasında görevli öğrencilerimiz tarafından kalenin tarihine ve Topal Osman Ağa'ya dair İngilizce ve Türkçe tanıtıma programımızda yer verdik.Emeklerinden dolayı öğretmenlerimize ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Evliya Çelebi Değişim Programı kapsamında okulumuz öğrencilerinden 11 öğrencimizi Okul Rehber Öğretmenimiz Elif ALPAY ve Meslek Dersleri Öğretmenimiz Emine AYKUT eşliğinde 11 Mayıs tarihinde Sakarya Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız İmam Hatip Lisesi'ne yolcu ederek programı başlattık.Koordinatör okulumuzdan öğrencilerimizi 12 Mayıs 2024 Pazar akşamı karşıladık.Projenin ilk aşamasında öğrencilerimizin birbirlerini,okullarını,illerini tanıtmalarını sağladık.Öğlene kadar okulumuzda derse katılım sağlayan misafir öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ,ile projenin ilk gün programı kapsamında öğleden sonramızı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretine ve ilçemizin tarihi yerlerini,şehir merkezini gezmeye ve tanıtmaya ayırdık.Akabinde pansiyonumuzda akşam etütlerimizi tamamlayarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile Nuri PAKDİL belgeselini izledik.Okul Müdür Yardımcımız Fatma CAN tarafından yapılan ''Geçmişten Günümüze Kudüs ''temalı söyleşi ile günümüzü tamamladık.Emek veren öğretmenlerimize ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

İnsan hayatının önemli bir dönemi olan "gençlik dönemi", biyolojik, psikolojik ve sosyolojik yönü ile insanın bedensel, ruhsal ve sosyal gelişiminde ve kişiliğinin oluşmasında hassas bir dönemdir. Gençlik döneminde olan öğrencilerin evrensel ve insani değerlere sahip, millî ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük bilincine sahip bireyler olarak yetişmesi için eğitim süreci içerisinde ders dışı sosyal faaliyetlere katılması önem arz etmektedir. Böylece onların çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler olarak yetişmesi hedefine bir adım daha yaklaşılmış olunacaktır. Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı; eğitim sisteminin hedefi olan "aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireyler yetiştirilmesine" katkı sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır. Evliya Çelebi Değişim Programı, öğrencilerin belli bir süre kendi okulları dışında bir Anadolu imam hatip lisesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Millî eğitim politika belgelerinde insani, millî, manevi ve kültürel değerler ile her öğrencinin donanımının gelişeceği, böylece çocukların hem kendilerini tanıyacağı hem de çevre duyarlılıklarını içselleştireceği programların geliştirilmesine yönelik öneriler yer almaktadır. Yine öğrencilerin değişim programına katılım gibi yenilikçi uygulamaları da öncelenmektedir. Böylece doğal, tarihi ve kültürel mekânların öğrenme ortamlarına dönüştürülmesine, kazanımlar doğrultusunda bu ortamların daha etkili kullanılarak akademik bilginin beceriye dönüşmesine katkı sunması kapsamında İmam Hatip Okullarında yeni bir model uygulama olan değişim programı gerçekleştirilmektedir.(Din Öğretimi Genel Müdürlüğü)

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında okulumuz paydaş okul olarak görev almış olup,koordinatör okul olarak Sakarya - Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile öğrenci değişim programına katılım sağlamıştır.

May

19 Mayıs Gençlik Haftası sebebi ile ilçemizde düzenlenen spor etkinliklerinde öğrencilerimiz,

1-Liseli Genç Kızlar Voleybol Takım Tirebolu 1.ciliği.

2-Masa Tenisi Takım Tirebolu 1.ciliği.

3-Satranç Ferdi 1.ciliğí ve Ferdi  3.cülüğü.

4-Atletizm Kros Ferdi 2.ciliğı ve Ferdi  3.cülüğü başarılarını elde ederek bizleri gururlandırmıştır.Emeklerinden dolayı Beden Eğitimi Öğretmenimiz Çetin DURKAYA'ya ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

29 Nisan-2 Mayıs tarihleri aralığında okulumuz Edebiyat Öğretmeni Dursun Ali KÜP ve Meslek Dersleri Öğretmeni Emine AYKUT tarafından katılımcı öğrencilerimiz ile Bursa - Çanakkale -İstanbul gezisi yapılmıştır.Yapılan gezide ziyaret edilen illerimizin tarihi dokuları ziyaret edilmiş ve mezun öğrencillerimiz ile buluşularak vefa değerinin önemine vurgu yapılmıştır.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimize Rehber Öğretmenimiz Elif ALPAY tarafından sınav kaygısı ve motivasyon yükseltme temalı seminer yapılmıştır.Emeklerinden dolayı öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Emeklerinden dolayı Arapça Öğretmenimiz Feyza KOZ'a teşekkür ediyoruz.